DR7 Eszközök
 Kezdő lépések
 Híres helyek
     - Galaxisok
     - Spirálok
     - Csoportok
     - Halmazok
     - Kölcsönhatások
     - Mesterséges jelek
 Képletöltő
 Gördülő Égbolt
 Vizuális Eszközök
 Keresés
 Objektum crossID
Híres helyek - Mesterséges jelenségek


A vörös 'szellem' egy közeli, nagyon fényes csillagról érkező fény távcső belsejében történő visszaverődésének az eredménye. Annak ellenére, hogy ezek a visszaverődések elég gyengék, nagyon fényes források esetén még mindig ilyen jelenségek detektálását okozzák.


A kék 'szellem' egy közeli, nagyon fényes csillagról érkező fény távcső belsejében történő visszaverődésének az eredménye. Kék színű, mert a kék szűrős detektorra lett visszatükrözve.


Egy imolygó műhold alacsony Föld körüli pályán. A fény változó intenzitása a műhold forgásának következménye.


Fényes meteor, amint éppen elég a Föld atmoszférájában. A nyom zöld színű, mert a meteor képe az 5 SDSS szűrőből csak egyen készült el.


Egy imolygó műhold alacsony Föld körüli pályán. A fény változó intenzitása a műhold forgásának következménye. Nagyon rövid idő alatt ment keresztül a távcső látómezején, és azért vörös mert az útvonala a vörös színszűrős detektorra esett, nem azért, mert maga a műhold vörös.


Minden fényes csillag egy megdőlt 'kereszt'-ként jelenik meg a képen. Ezt a mintát 'diffrakciós tüské'-nek nevezik, és ízért fordulhat elő, mert a fény szóródott a 4 tartó oszlopon, ami a másodlagos tükröt tarja a helyén a távcsőben.
Minden csillag, akármilyen fényes is lehet, mindenképpen pontszerű. Csak a távcső belsejében szóródó fény miatt tűnnek kiterjedtnek egy 'halo'-val. A függőleges és vízszintes halvány csíkok a detektoron belüli töltések 'kifolyása' miatt jelennek meg. Az eredeti, nyers képeken sokkal erősebbek voltak, de a szoftverünk sikeresen eltávolította az effektus nagy részét.
Galaxisok Spirálok Csoportok Halmazok Kölcsönhatások Mesterséges jelenségek